Küsimused ja Vastused

Siit leiate korduma kipuvate küsimuste nimekirja koos vastustega. Teie mugavuseks jagasime need temade järgi.

  • Küttesüsteem SEKK
  • Tuulegeneraatorid
  • Päikesekollektorid
  • Põrandakütte IFR
  • Küttesüsteem RIO
  • Sandwich-paneelid



Küttesüsteem SEKK

Mida kujutab endast küttesüsteem SEKK?
SEKK-i kasutatakse põhiküttena. Lae külge paigaldatav süsteem tarbides elektrit kütab ära Teie maja väga säästlikult. Süsteemi tööpõhimõte seisneb selles, et kui SEKK-i elemendid saavad elektrivoolu, hakkavad need soojunema ja kiirgama Päikese spektri infrapuna (IP) kiiri, mis jõudes tahkete kehadeni (põrand, seinad, mööbel jne.) soojendavad neid, ja viimased omakorda annavad osa soojusest ümbritsevale õhule.
Tulemusena on Teie majas soe põrand, mööbel ja õhk. +20°C toatemperatuuri hoidmiseks, töötab süsteem keskmiselt 5 minutit tunnis.
Antud küttesüsteem on märgatavalt odavam kui ükskõik milline muu küte. Keskmiselt küttehooaja jooksul 1 m2 kütmiseks kulub 1 EUR kuus.
Mille arvelt töötab SEKK kütesüsteem?
Elektri arvelt. Seejuures keskmiselt küttehooaja jooksul on elektrikulud 15 W tunnis 1 m2 kütmiseks +20°С kraadini.
Kui palju maksab paigaldada SEKK kütesüsteem minu majja?
Süsteemi paigaldus nn. «võtmed kätte» (paigaldus koos kõikide materjalidega ja elektritöödega) ruumi suurusega 10 m2 kuni 30 m2 maksab 50 EUR elamispinna 1 m2 eest. Majja suurusega 30 m2 kuni 100 m2 maksab 47 EUR elamispinna 1 m2 eest. Alates 100 m2 ja rohkem maksab 45 EUR elamispinna 1 m 2 eest.
Kui palju hakkab kuluma maja kütmisele?
Keskmiselt küttehooaja jooksul 1 m2 kütmiseks kulub 1 EUR kuus.
Millise materjaliga võib lael paigaldatud SEKK kütesüsteemi katta?
SEKK võib katta ükskõik mis ehitusdekooriga (pinglaed, plastikpaneelid, güprok jne.). Seejuures energiakaod on minimaalsed,
alates 1% - pinglae puhul ja kuni 10% - voodrilaua ja güproki puhul. Ei ole võimalik katta SEKK-I metalliga, peegliga ja pooridega materjaliga.
Kuidas on võimaldatud selline säästlikkus?
SEKK küttesüsteemi unikaalse tehnoloogia tõttu: soojuselementides on kasutatud spetsiaalset terase sulamit.
Kas SEKK-il on garantii?
Süsteemi tööiga on 50 ja enam aastat. Montaazi reeglite järgimisel on garantii 10 aastat.
Mis on SEKK küttesüsteemi temperatuurivahemik?
Maksimaalne temperatuur, milleni SEKK on võimeline ruumi soojendama on 30-35 kraadi. SEKK-i pind soojeneb maksimaalselt 45 kraadini.
Millised on SEKK-i mõõdud?
SEKK-i laius on 0,5 m, pikkus 1,55 m ja 2 m. SEKK-i paksus on 0,3 m.
Kuidas arvutada välja kui palju SEKK-i mul on vaja?
Arvutusel arvestatakse piirkonna minimaalset temperatuuri. Eestis on vaja SEKK-iga katta 60 – 75% laepinnast. Samuti SEKK-i paigaldamisel tuleb arvestada voolu võimsusega mis on vajalik SEKK-i käivitamiseks. SEKK-i ühele ruutmeetrile on vajalik võimsus 200 W. Juhul kui majale eraldatud võimsusest ei piisa, küttesüsteemi juhtimiseks paigaldatakse Pinge Jaotusplokk, mis lubab lülitada vahelduvalt sisse erinevates maja osades ja vähendada tipp-pinget 4 või 8 korda.
Mille jaoks on vaja termoregulaatorit? Kui palju termoregulaatoreid on mul vaja?
Termoregulaator on vajalik selleks, et SEKK töötaks automaatselt ja lülituks välja kui vajalik temperatuur on saavutatud. See välistab ruumi üleliigset või mitte piisavat soojendamist.
Kas SEKK on inimese tervisele täielikult ohutu?
SEKK-i ohutus on kinnitatud eri sertifikaatidega. Lisaks, SEKK ei kuivata õhku ja vähendab mitmekordselt ruumide tolmunemist.
Kuidas kinnitatakse SEKK-i lae külge?
Stepleriga või plastikkruvidega olenevalt laepinna eripärast.
Millistel objektidel olete te juba SEKK-i paigaldanud ja kus saab vaadata?
Põhiliselt paigaldama SEKK-i eramajadesse, kuid on ka võimalik paigaldada ka korteritesse. Näha kuidas süsteem töötab on võimalik meie kontoris aadressil Punane 6 – 315, teatades oma tulekust ette telefonil + 372 506 85 23, +372 58 25 09 95.
Kui ma sõidan kodunt tihti pikaks ajaks ära?
Äraoleku ajaks lülitatakse süsteemi ökonoomsesse reziimi +10 kraadi, mis võimaldab hoida küte arvelt veelgi ja ei lase majal niiskuda.

Tagasi sisukorda



Tuulegeneraatorid